Re-integreren

Re-integreren

“Als je door ziekte langere tijd thuis zit, weet je dat ziek zijn eigenlijk een fulltimebaan is. Maar dan zonder de fijne dingen van het werken: structuur, sociaal contact, zingeving en zelfvertrouwen. Als je thuiszit door ziekte, ben je dat ineens allemaal kwijt.

Inke is 29, afgestudeerd in communicatie, kwam thuis te zitten met een burn out en depressie. Behandeling in de GGZ zorgt dat ze grip krijgt op haar leven. Na twee jaar isolement in huis is ze nu toe aan re-integratie, op weg naar werk.

Klinkt haar verhaal herkenbaar? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De Werkwinkel is een kleinschalige flexwerk- en vergaderplek in hartje Den Dolder. Deze opzet maakt ons uitstekend geschikt voor re-integratie-trajecten. 

1. We zijn makkelijk bereikbaar, zeker voor mensen uit de regio – dat scheelt de stress en druk van files en openbaar vervoer. Parkeerruimte voor auto’s en fietsen voor de deur en op 2 minuten lopen vanaf station Den Dolder. We zijn flexibel in openingstijden.

Ik wilde niets liever dan weer aan het werk, maar die stap nemen voelde als een torenhoge drempel. Het huis uit moeten, de reistijd – ik was al doodop voordat ik er was. En na zo’n isolement van ziekzijn, was het ineens enorm wennen aan de prikkels op een werkplek en aan goedbedoelende collega’s die vragen hoe het met je gaat.

2. Fijne werkomgeving – binnenshuis zijn er meerdere werkplekken (stilteplekken en samenwerkplekken) en op 3 minuten lopen is het bos voor een frisse neus.

3. We zijn laagdrempelig – we hebben geen verwachtingen, eisen en verplichtingen. We hebben en maken tijd voor een praatje voor wie dat wil. Samen lunchen kan, maar hoeft niet. Wie wil kan meehelpen met voorkomende werkzaamheden.

Mijn echte re-integratie begon met kleine, overzichtelijke klussen vanuit huis. Dat gaf niet alleen zelfvertrouwen maar ook weer een verschil tussen werkdagen en weekend. Vanaf eind september is de Werkwinkel mijn vaste werkplek en in de afgelopen drie maanden ben ik met sprongen vooruit gegaan. Ik ben er steeds vaker en langer en krijg er zelfs weer energie van in plaats dat ik er doodmoe van wordt. Een groot verschil met nog geen jaar geleden.” 

4. We zijn betrokken en begripvol – we hebben ervaring met re-integreren en we begrijpen hoe moeilijk en vermoeiend het is om weer een werkritme op te bouwen.Bij ons hoeft niemand zich te verantwoorden over hun herstelproces, we accepteren dat het gaat zoals het gaat. 

Wat bieden wij
De basis is een reïntegratie-abonnement voor € 75 per week voor ongelimiteerd gebruik van de werkruimtes en faciliteiten zoals koffie, thee en wifi. 

Daarbij hoort ook ondersteuning op een manier die aansluit bij het re-integratieplan. Bijvoorbeeld helpen bij het opstarten (‘wat zijn je plannen’) en evalueren (‘hoe is het gegaan’) van de dag en het afspreken van een volgend werkmoment. 

Iedereen is anders dus bieden we altijd maatwerk. 

Kom eens kijken
Zelf een gevoel krijgen bij ons, onze plek en de mogelijkheden is natuurlijk belangrijk. Daarom nodig ik je van harte uit om een keer langs te komen om te kijken en te praten over de mogelijkheden. Stuur een mailtje naar info@werkwinkel.nl of bel met Ingrid Wong op 06-14767539.