Sinterscribit – zaterdag 26 oktober, 2, 9 en 16 november

Update: we hebben het (ruimschoots) gehaald! Pakweg 17 vrijwilligers, vier ochtenden en 29 afleveringen van de Club van Sinterklaas. En als bonus nog drie afleveringen van De Daltons. Omdat het kon.

Wat: audiodescriptie toevoegen aan sinterklaasfilmpjes
Wanneer: zaterdag 26 oktober, 2, 9 en 16 november – tussen 9.00 en 13.00 uur
Waar: de Werkwinkel natuurlijk!

Ken je dat? Dat je op de achtergrond alleen het geluid hoort van een filmpje of televisieprogramma en geen idee hebt waar het over gaat?
Dat overkomt mensen met een visuele beperking heel regelmatig. Ze weten niet wat er in beeld gebeurt, missen daardoor veel informatie en voelen zich buitengesloten. Dat is jammer en niet nodig.

Audiodescriptie helpt om die gaten op te vullen: het beschrijft wat er in beeld te zien is, op de momenten dat er niet gesproken wordt.
Met scribit voegen vrijwilligers aan het filmpje tekst toe die automatisch door een stem wordt voorgelezen, net zoals de voiceover bij onze routeplanners.

Zie ginds komt de stoomboot…..
Binnenkort komt Sinterklaas weer aan. Tijd voor programma’s als ‘De Club van Sinterklaas’, een verhaal in een 30-tal afleveringen – ideaal voor kleuters om in de stemming te komen.
Deze programma’s gaan we toegankelijk maken door ze te voorzien van audiodescriptie. Voor kinderen maar ook voor hun ouders en grootouders.

Doe je mee?
Dat is best een klus en daarom organiseren we op vier zaterdagochtenden scribit-werksessies in de Werkwinkel, Dolderseweg 79a in Den Dolder. Wij hebben wifi, koffie, thee en natuurlijk pepernoten.
Neem wel zelf een laptop en koptelefoontjes mee.

Zaterdag 26 oktober en 2, 9 en 16 november kun je tussen 9.00 en 13.00 komen binnenlopen en scribit-en. Eén of meerdere zaterdagen en natuurlijk mag je ook anderen meenemen. Graag zelfs.
Je leert hoe scribit werkt (supermakkelijk) en je gaat aan de gang met het beschrijven van je eigen video. Dat kan alleen of met zijn tweeën, net wat je fijn vindt.

Het is trouwens een prachtige oefening in kort, bondig, informatief schrijven. Iets dat altijd van pas komt. Dus eigenlijk kun je het zien als gratis bijscholing 🙂

Kom je? Laat het even weten! info@werkwinkel.nl of 06-14767539

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *